Overzichten

Bijgewerkt 26-09-2022 Originele publicatie 24-06-2022 0

Betreft

Toelichting

AVG kennisbank van Privacy Zeker

Deze kennisbank van Privacy Zeker bevat artikelen rondom de privacywetgeving en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe artikelen.

 

Begrippenlijst Verzekeruzelf

Verzekeringstermen

 

Documenten overheid over identiteit

Onder andere inzicht in de voortgang en implementatie van de voorzieningen en bouwstenen die samen de digitale basis van de overheidsdienstverlening vormen.

 

 

Financiële begrippenlijst

 

Financieel Economisch Lexicon

ICT Informatiecentrum kennisbank

Onder meer:

  • Data analytics / business intelligence – whitepapers, kennisdocumenten, checklists en meer
  • Relevante whitepapers over bedrijfssoftware en belangrijke ICT thema’s

 

Kennisbank Kwaliteit Onbemenste Toepassingen

De Kennisbank Kwaliteit Onbemenste Toepassingen is hét centrale informatiepunt voor de financiële dienstverlening op het gebied van kwaliteit van onbemenste toepassingen. De kennisbank brengt kwalitatief hoogwaardige, richtinggevende en leidende rapporten, papers, artikelen en referenties op dit gebied overzichtelijk bij elkaar.

De Kennisbank Kwaliteit Onbemenste Toepassingen is ondersteunend aan de Checklist Onbemenste Toepassingen (Checklist-OT) en geeft verdiepende informatie over de kwaliteitsaspecten die in de Checklist-OT aan bod komen.

De Checklist-OT stelt partijen in staat de maatregelen rond de kwaliteit van onbemenste toepassingen vast te leggen en in samenhang te beoordelen. De Checklist-OT maakt inzichtelijk hoe een toepassing omgaat met de eisen die vanuit de wet worden gesteld, de belangrijkste risico’s bij inzet van de gebruikte technologieën en het invullen van processen als testen en monitoring. De Kennisbank Kwaliteit Onbemenste Toepassingen biedt inzicht en inspiratie hoe je als organisatie invulling kan geven aan het borgen van kwaliteit.

 

Monitor Migratie Digitaal Paspoort naar eHerkenning

 

Waar kunnen gebruikers met eHerkenning inloggen? SIVI publiceert vanaf november 2020 een Monitor die de voortgang bij de dienstverleners laat zien.

 

Overzicht levensgebeurtenissen

Tijdens een levensgebeurtenis (van de persoon zelf of een persoon in zijn/haar omgeving) moet een consument vaak allerlei acties uit (laten) voeren. Deze acties kunnen onder de aandacht gebracht worden door bijvoorbeeld een adviseur.

 

 

Overzicht software en services digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening

Welke ondersteuning is beschikbaar?
 De Nederlandse financiële dienstverlening kent een grote verscheidenheid aan software en services die het digitaal zakendoen faciliteren. Het is best lastig om het complete marktaanbod te overzien. SIVI helpt daarbij door een overzicht te bieden van software en services. Dit overzicht geeft voor de verschillende ketenpartijen, domeinen en processen aan welke software en services beschikbaar zijn. Dit zijn producten die specifiek gericht zijn op het domein financiële dienstverlening, of meer algemene producten (als routering van digitale documenten) waarbij er templates/inrichtingen aangeboden worden specifiek voor de financiële dienstverlening.

Hoe wordt dit overzicht beheerd?
 SIVI volgt de markt rond ICT ondersteuning en digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening. De software en services die wij hierbij tegenkomen nemen we op in dit overzicht. Periodiek actualiseren wij het overzicht. Het is mogelijk dat de actualiteit het overzicht inhaalt. Voor de meest actuele situatie is het dus altijd goed de website van de betreffende leverancier te raadplegen.

 

SIVI Catalogus Datadiensten

Het combineren van interne eigen data met extern beschikbare data zijn voor de verdere uitbouw van de benutting van data in het verzekeringsdomein randvoorwaarde. Steeds meer data komen vrij beschikbaar onder de noemer Open Data. Overheden, semioverheden en zelfs commerciële organisaties bieden gratis of tegen beperkte vergoeding datasets aan. Veel (semi-)overheidsinstellingen leveren vanuit de eigen processen naast open data ook data tegen betaling. Het verschil zit deels in de actualiteit en toegankelijkheid van de data. Daarnaast zijn er meer specialistische datadiensten of datadiensten met een specifieke doelbestemming waarop toezicht moet plaatsvinden. Commerciële datasets kunnen als aanvulling op bovenstaande datasets zeer waardevol zijn.

De catalogus levert een overzicht van relevante externe gegevensbronnen, de condities waaronder deze beschikbaar zijn en kwaliteitskenmerken.

De catalogus wordt in de nabije toekomst uitgebreid en aangevuld met meer datasets en kwaliteitsnormen.

 

Verzekeringstermen

 

Verzekeringstermen